JADŁOSPIS

Nr 1  ​​​​ 

20.1–​​ 24.1.2020

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

pierwsze

- kanapka - chleb pełnoziarnisty,​​ 

- pasta z sardynek w pomidorach, ogórek kiszony​​ 

- kawa zbożowa z mlekiem

- zacierki na mleku

-​​ kanapka - chleb żytni, ​​ ser​​ żółty, sałata, pomidor

- herbata z lipy​​ 

 

- kanapka – chleb razowy, domowe mięso pieczone, sałata, ogórek zielony

- bawarka

- ryżanka na mleku

- kanapka - chleb żytni,​​ 

- pasta z twarogu, rzodkiewki i szczypiorku

- czarna herbata

- kanapka - graham,​​ 

- ​​ pasta jajeczna z papryką kolorową

- kakao​​ 

 

ŚNIADANIE

drugie

-​​ banan

-​​ marchew

- mandarynki

-​​ ogórek kiszony​​ 

- jabłko

pierwsze

danie

- zupa pomidorowa z ryżem

- biały barszcz

- zupa ogórkowa

-​​ zupa krem z groszku​​ zielonego z grzankami w ziołach

- zupa warzywna z kurczakiem

OBIAD

- łazanki z kapusta i pieczarkami

- kompot truskawkowy

- kotlet z piersi kurczaka

- tarty seler z rodzynkami w jogurcie

- ziemniaki w całości

- woda z pomarańczą

- jajko w​​ sosie chrzanowym

- puree ziemniaczane

- buraki na zimno

- woda z cytryną​​ 

 

- pulpety gotowane w sosie własnym

- kasza jęczmienna

- biała kapusta

- woda z mięta

​​ 

 

- naleśniki z serem białym i z dżemem z czarnej porzeczki

- sałatka owocowa (morele,​​ ananas, jabłko)

- kompot jabłkowy

drugie

danie

pierwszy

-​​ wafle ryzowe z powidłami

- gruszka

 

 

-​​ zapiekanka z chleba tostowego wieloziarnistego z pieczarkami, serem żółtym i ketchupem

 

​​ 

 

-​​ chałka z masłem

- jabłko w cząstkach

 

- kisiel owocowy pitny

-​​ bułka poznańska z miodem

- jogurt z serkiem białym i kawałkami kiwi

- bułka z masłem

 

PODWIECZOREK

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z​​ dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

drugi