JADŁOSPIS

Nr 1  ​​​​ 

19-23.08.2019

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

pierwsze

-​​ kanapka - chleb żytni, masło, ser żółty, sałata, pomidor

- kawa zbożowa z mlekiem

- kasza manna na mleku

- kanapka - chleb pełnoziarnisty, masło, serek homogenizowany naturalny, rzodkiewka

- herbata z lipy

- kanapka - bułka, masło, ​​ domowe mięso pieczone, sałata, ogórek

- bawarka

- kanapka - graham, masło, pasta jajeczna z jogurtem i ogórkiem kwaszonym​​ 

- kakao​​ 

 

- kanapka - chleb żytni, masło, pasta z​​ makreli i szczypiorku, ogórek kiszony

- czarna herbata

ŚNIADANIE

drugie

- arbuz

- ogórek zielony​​ 

-​​ śliwki

-​​ marchewka

- śliwki

pierwsze

danie

- zupa pomidorowa z muszelkami

- zupa zacierkowa

- zupa ogórkowa z ryżem

-​​ zupa krem z​​ marchwi i dyni z prażonymi pestkami słonecznika

- lekka zupa warzywna​​ 

OBIAD

- kaszotto - kasza jęczmienna, mięso z szynki, marchew, cebula, ​​ papryka, natka pietruszki,​​ 

-sałata maślana z oliwą, miodem, cytryną

- woda z ogórkiem zielonym

-​​ kotlet z jajka

- puree ziemniaczano-marchwiowe

- mizeria

- woda z cytryną woda​​ 

 

- kotlet z piersi kurczaka

- szpinak na ciepło

- ziemniaki

- kompot owocowy

- pulpety gotowane w sosie koperkowym

- ziemniaki

- buraczki na ciepło

- woda z​​ rzodkiewkami

​​ 

 

- łazanki z kapustą słodko-kwaszoną i pieczarkami

- woda z pomarańczą

drugie

danie

pierwszy

- bułka wrocławska z ogórkiem zielonym i rzodkiewką

- jabłko

- woda

- jogurt z płatkami jęczmiennymi i ​​ z owocami sezonowymi​​ 

- woda z​​ cytryną

- banan polany ciepłą gorzką czekoladą

- chrupki kukurydziane

- woda

- kisiel domowy z gruszek i jabłek ​​ 

- suchary

- chałka z masłem i plastrami moreli i brzoskwini

- kompot owocowy

PODWIECZOREK

- kanapki z dodatkami warzywnymi,​​ herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

drugi