JADŁOSPIS

Nr-4  ​​​​ 

23-26.04.2019

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

pierwsze

 

- kanapka (chleb żytni razowy, masło, szynka, ogórek,​​ rukola)

-​​ kakao

- kanapka (chleb staropolski, masło, pasta rybna: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty, ogórek kwaszony)

- kawa zbożowa

-​​ owsianka na mleku z jabłkiem, cynamon

-​​ kanapka (chleb, masło)​​ pasta z sera białego i rzeżuchą

- herbata owocowa

- kanapka (chleb żytni, masło)

- ​​ jajko na twardo ze szczypiorkiem)

- kakao

ŚNIADANIE

drugie

 

-​​ kiwi

-​​ ogórek zielony

-​​ jabłko

-​​ marchew do chrupania

pierwsze

danie

 

- zupa krem z cukinii, starty ser żółty, prażone pestki dyni​​ 

- zupa pomidorowa z ryżem

-​​ zupa ogórkowa z ziemniakami

-​​ zupa grochowa z ziemniakami​​ 

OBIAD

 

- makaron​​ spaghetti, sos mięso-pomidorowy bolognese

 

- napój imbirowy

- potrawka z kurczaka

- ryż biały

- surówka z marchwi z jogurtem i dodatkiem chrzanu

- woda z cytryną i miętą

- pulpeciki à la​​ gołąbki w sosie pomidorowym

- puree z ziemniaków

-napój z pomarańczą

-​​ naleśniki z​​ serem białym i śmietaną z wanilią

-​​ woda z mię

drugie

danie

pierwszy

 

- słupki warzyw z sosem jogurtowym (marchew,​​ ​​ papryka, ogórek zielony, sos​​ twarogowo-jogurtowy z czosnkiem)

- woda z miętą

-​​ marchew​​ w cieście naleśnikowym,​​ 

- woda z cytryną

- serek homogenizowany z​​ musem gruszkowym

- napój z cytryny

-​​ kanapka z serem żółtym

- sok marchwiowo- jabłkowy

PODWIECZOREK

 

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi,​​ herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

- kanapki z dodatkami warzywnymi, herbata lub napar

drugi